Klasszikus sminktetováló képzés

alapkepzes 01Elméleti és gyakorlati képzés
Időtartam: 6+1 nap 
Előre kitűzött, vagy egyénileg egyeztetett időpontokban

 

Képzés tematikája

I. Sminktetoválás tudománya általános elmélete - 1. nap

 • Tetoválás és sminktetoválás fogalma, története, fajtái
 • Bőranatómia a sminktetoválás szemszögéből
 • Indikációk és kontraindikációk, anamnézis, konzultáció
 • Anyag-, eszközismeret
 • Arcformák elemzése, a szerkesztés elmélete
 • Általános színelmélet és pigmentológia

II. Formák szerkesztése – gyakorlat - 2. nap

 • Esettanulmányok elemzése (szemöldök, szem, szájtetoválás)
 • Formák szerkesztése, rajzolása papíron
 • Plasztik-felületen történő gyakorlás sminktetováló géppel: vonalak, technikák

IV. Sminktetoválás a gyakorlatban - 3-5. nap

 • Szemöldöktetoválás: szálas technika alapfokon (2 modellen)
 • Szemkontúr tetoválás: alsó és felső szemkontúr alapfokon (2 modellen)
 • Szájtetoválás: szájkontúr és enyhe satírozási technika alapfokon (2 modellen)

V. Sminktetoválás a gyakorlatban - korrekciók - 6. nap

 • elméleti és gyakorlati ismétlés, esetleges kérdések tisztázása
 • a korábbi gyakorlati napokon elkészített tetoválások közül két korrekció (2 modell)
 • Az utolsó gyakorlati nap (6. nap) az előzőekhez képest egy hónappal később kerül sorra, ahová a résztvevő a korábban hozott modellek közül kettőn elvégzi a korrekciós eljárást. Így összesen 6 sminktetováláshoz szükséges modell szerveznie a résztvevőnek, hiszen a korrekcióra ugyanazok fognak visszatérni.

VI. Alapvizsga - 7. nap

 • Elméleti és gyakorlati vizsga

Képzés ütemezése

A képzési napok hetente egyszer, általában előre kitűzött vagy egyénileg egyeztetett hétköznapi napokon kerülnek megrendezésre. A vizsga a képzést követő kb. 3 hónap elteltével kerül kitűzésre.

Az Akadémia biztosítja a hallgató számára a tanuláshoz szükséges segédanyagokat és eszközöket (jegyzet, prezentáció, gyakorló felület, egyéb termékek).
A hallgató biztosítja a szükséges számú modellt (átfogó alapképzés esetén összesen 6 modell a képzésre és 1 modell a vizsgára).

Képzés díja

Amennyiben a hallgató a Swiss Colornál szerzi be a sminktetováló készüléket vagy kezdő készletet:
690.000 Ft + ÁFA
Amennyiben a hallgató nem a Swiss Colornál szerzi be a sminktetováló készüléket vagy kezdő készletet:
820.000 Ft + ÁFA

Oktatók

Vámos MonikaVámos Monika
vezető oktató
27 évvel ezelőtt egy külföldi utazás alkalmával találkoztam először a sminktetoválással. 2014-ben megálmodtam egy koncepciót, ami mára a Sminktetováló Akadémia by Swiss Color nevet kapta. Régi vágyam volt, hogy olyan csapattal oktathassak és alkossak egységet, akikkel ugyanaz az elképzelésünk a szakmai fejlődésről.
Lakat EdinaLakat Edina
sminktetováló oktató
20 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a sminktetoválással, frissen végzett fiatal kozmetikusként. Az évek alatti sikeres közös együttműködés gyümölcseként, 2016 januártól, a Swiss Color oktatói csapat tagja lehetek, ami nagy megtiszteltetés számomra, hiszen nagyszerű, nemzetközileg is elismert kolléganőkkel dolgozhatom együtt.
Tordai TímeaTordai Tímea
sminktetováló oktató
Baranya megye
1999-ben végeztem kozmetikusként. 2003-ban egy hirtelen ötlettől vezérelve végeztem el a sminktetováló tanfolyamot és így 14 éve tetoválok rendíthetetlen lelkesedéssel. 2013-tól dolgozom Swiss Color termékekkel. Talán egyike vagyok azon szerencsés kozmetikusoknak, akik elmondhatják magukról, hogy a legjobbaktól tanulhattak. Büszkén mondhatom, hogy nagyon sok, ma is sikeres kozmetikust tudtam a pályán elindítani. Az, hogy azt a tudást amit megszereztem, tovább adhatom, ez számomra nagy boldogság.

Általános tudnivalók a Klasszikus Sminktetováló Alapképzésről

Jelentkezés feltétele

 • Kozmetikus bizonyítvány bemutatása az illetékes oktatónál
 • Tanulmányi szerződés megkötése
 • Előleg vagy teljes tanfolyami díj befizetése

Hospitálás

A tanfolyam időtartama alatt a résztvevőnek lehetősége van az oktatójának munkáját több ízben is megnézni. A hospitálás célja, hogy a képzésben részt vevő minél több szakmai trükköt és technikát elsajátíthasson, hogy az önálló munkája során magabiztosan és precízen tudjon dolgozni.

Extra gyakorlat

Ha a tanulónak valamely terület nehézséget okozott és a teljes magabiztossághoz szüksége a képzésen túl további gyakorlatra, akkor a képzés kiegészíthető extra gyakorlati alkalommal, ahol a kérdések tisztázása után a résztvevő elvégzi a választott területen a gyakorlati munkát egy általa hozott modellen. Az extra gyakorlati alkalom időpontját a résztvevő és az oktató közösen egyeztetik, igény szerint.

Extra gyakorlati alkalom díja (alkalmanként/elvégzett munkánként):

Amennyiben a hallgató a Swiss Colornál szerzi be a sminktetováló készüléket vagy kezdő készletet:
50.000 Ft + ÁFA
Amennyiben a hallgató nem a Swiss Colornál szerzi be a sminktetováló készüléket vagy kezdő készletet:
70.000 Ft + ÁFA

Fizetés

Klasszikus sminktetováló alapképzés
A képzésre való jelentkezéskor előlegként befizetése szükséges készpénzben vagy átutalással. Ennek mértéke a képzés teljes díjának 20%-a. A fennmaradó összeget a tanfolyam első napján szintén készpénzben vagy átutalással tudja kiegyenlíteni a hallgató. Részletfizetésre egyénileg elbírált esetben lehet mód.

Swiss Color sminktetováló készülék vagy kezdő készlet vásárlása
Amennyiben Swiss Color sminktetováló gépet vagy kezdő készletet rendel, annak árát egy összegben a megrendeléskor vagy részletekben lehet befizetni. Ennek pontos feltételeiről egyénileg egyeztetünk. Ezt a döntést a képzés során is meghozhatja a résztvevő, amikor már tudja, melyik gépre vagy készletre esik a választása.

Lemondás

Lemondás esetén az előleget sajnos nem áll módunkban visszafizetni, kivéve olyan vismajor esetén, amit egyénileg minden jelentkezővel megbeszélünk.
Ha a megbeszélt időpontokat módosítanunk kell bármelyik fél oldaláról, úgy azt lehetőség szerint legalább 5-7 munkanappal az érintett időpont előtt javasolt megtenni.

Vizsga

Vizsgára való jelentkezés feltételei

 • Sminktetováló Akadémia Alapképzés elvégzése
 • A tanuló a képzést követően általa önállóan elkészített munkákról fényképes dokumentációt küldd az Akadémiának: 2 szemkontúr, 2 szemöldök, 2 szájtetoválás bemutatása képekben, előtte-utána. A képek digitális vagy színes nyomtatott formában is leadhatók.
 • Saját sminktetováló felszereléssel kell rendelkeznie a vizsgázónak, amit a vizsgára magával hoz

A vizsgázó saját felszerelésével, egy általa hozott modellen, önállóan bemutatja az általa választott tetoválás elkészítését, a tervezéstől a munka utolsó fázisáig. A képzés 8. napjára a képzést követően leghamarabb 3 hónap elteltével kerül sor. Erre azért van szükség, hogy a sminktetováló szakembernek lehetősége nyíljon gyakorlatot szerezni, mielőtt tudásáról számot ad. Sikeres vizsga esetén a hallgató átveheti a névre szóló oklevelét, amely igazolja, hogy a követelményeknek tökéletesen megfelelt.
Sikertelen vizsga esetén a hallgató

Oklevél

A Sminktetováló Akadémia névre szóló oklevelet állít ki a sikeres vizsgát tett hallgatóinak, amely a választott képzéstől függően jogosítja fel a hallgatót az sminktetoválás végzésre.

oklevél
Facebook Google+
×

Log in

×
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a képzésekkel kapcsolatos információkról és újdonságokról!
Ez az oldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Az 'ok' gomb megnyomásával hozzájárulsz az adatok tárolásához. Amennyiben nem fogadod el, a teljes adatvédelmi tájékoztatót itt találod meg.
Több információ Ok Nem fogadom el