Sminktetováló Akadémia

Sminktetováló Akadémia
  – 3 évtizede értetek

Ismerj meg minket!

Filozófiánk

Akadémiánk elsődleges célja, hogy felelősségteljes és sikeres szakembereket képezzen, akik munkájuk során a biztonságra és a magas minőségre helyezik a hangsúlyt.

Művészet

A sminktetoválás igazi művészet,

mely megállíthatatlanul fejlődik mind az alkalmazott technikák, mind pedig a felhasznált anyagok és eszközök tekintetében. A haladásban nincs megállás, éppen ezért szeretnénk az Akadémiánk által olyan hátteret biztosítani a szakmában dolgozók számára, amely a lehető legtöbb támogatást nyújtja hosszú távon.

Tapasztalat

Több évtizedes gyakorlati tapasztalatunkat

ötvözve a szükséges elméleti ismeretanyaggal, igyekszünk a lehető legátfogóbb képet adni minden területen, igazodva a legújabb trendekhez, kutatásokhoz és szabályozásokhoz.

Felelősség

Felelősségünknek érezzük,

hogy a bennünket választó szakemberek számára megháláljuk a bizalmat, és nem pusztán a képzés erejéig, hanem pályafutásuk során is megadjuk nekik a szükséges segítséget.

Oktatás

Oktatásaink

során a tananyag és az alapos gyakorlat mellett arra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy a munka során használt termékek minősége is kiemelkedő legyen. Ezért Akadémiánkon a Swiss Color sminktetováló készülékeket, pigmenteket és eszközöket használjuk. A svájci márka biztosítja mindazt, amire véleményünk szerint szükség van ezen a szakterületen.

Mi ebben hiszünk!

Csapatunk

Akadémiánk csapata

A Sminktetováló Akadémia alapítója, Vámos Mónika, három évtizedes tapasztalattal rendelkezik a sminktetoválás terén, és immár több, mint 25 éve oktatja a különböző technikákat a hazai szakemberek számára. 

Oktatóink mindegyike tehetséges és igényes szakember, egyedi stílussal, egyvalami azonban közös bennük: az elhivatottság. Szakmájuk iránti szeretetük sarkallja őket arra, hogy mindig a legjobbat nyújtsák, és az oktatás során hallgatóikat is erre buzdítják.

Büszkék vagyunk a csapatunkra, mert a különbözőségeink tesznek minket sokszínűvé, a hasonlóságaink pedig erőssé!

Oktatóink

Oktatóink

Több, mint 3 évtizede találkoztam a sminktetoválással egy külföldi kiállításon, és azonnal beleszerettem. Az elsők között voltam, akik meghonosították a sminktetoválást Magyarországon. Azóta is rengeteg továbbképzésen vettem részt, itthon és külföldön, majd 30 éve oktatom is az eljárást. 2014-ben hoztam létre a Sminktetováló Adakémia by Swiss Colort, ahol egy remek oktatói csapat segítségével igyekszünk minden kordszerű területet, technikát lefedni és úgy megtanítani a bennünket választó kolléganőknek, hogy azok örömmel, felelősségel végezzék a munkájukat, amiben aztán nagy sikereket élhetnek meg.

2016-os évem legjobb szakmai döntését hoztam amikor oktatóként csatolakoztam a Sminktetováló Akadémia by Swiss Colorhoz. Vámos Mónika pontosan 20 évvel ezelőtt avatott be a kozmetika és sminktetoválás szakmai rejtelmeibe. Hosszú éveket töltöttem külföldön, és az ágazatban szerzett külföldi tapasztalataim felkeltették bennem az igényt, hogy itthon egy igényes és jól szervezett csapat részeként hozzátegyek a szakma fejlődéséhez. Nemcsak sminktetováló (és természetesen kozmetikus) vagyok, de vegyésztechnikusként is végeztem. Analítikus gondolkodásmódom és hajlamom, hogy a dolgok miértjét kutassam és összefüggéseket fedezzek fel, vittek arra, hogy évek kutatómunkáját és ugyanennyi idő gyakorlati tapasztalatát ötvözzem. Ebből a törekvésből született meg az egyik kedvenc képzésem is (a Pigmentológia I. és II.), ami nemcsak Magyaroszágon, de még külföldön is egyedülálló tematikájú és témakörű oktatás.

Nagy örömömre szolgál, hogy a Sminktetováló Akadémia szakmai csapatát erősíthetem a 2017-es évtől. A csatlakozáskor elém sorakoztatott feltételek és lehetőségek tökéletesen passzoltak a jelen szakmai terveimhez, miszerint nagyobb közönség előtt mutassam be azt a speciális szakterületet, amelyet immáron 6 éve szenvedélyesen gyakorlok. 

2003-ban egy hirtelen ötlettől vezérelve végeztem el a sminktetováló tanfolyamot és így 14 éve tetoválok rendíthetetlen lelkesedéssel. 2013-tól dolgozom Swiss Color termékekkel. Talán egyike vagyok azon szerencsés kozmetikusoknak, akik elmondhatják magukról, hogy a legjobbaktól tanulhattak. Büszkén mondhatom, hogy nagyon sok, ma is sikeres kozmetikust tudtam a pályán elindítani. A legnagyobb szakmai boldogság, hogy továbbadhatom az általam megszerzett tudást. 

Közösségi média

Kövess minket és legyél naprakész!

Instagram oldalunkon beleshetsz a mindennapjainkba, a képzésienkre, láthatod a tanulónik és partnereink munkáját, a legfrissebb híreinket, ajánlatainkat, és nem utolsó sorban szakmai videókat is megtekinthetsz.

A facebook oldalunkon rengeteg szakmai témát, posztot, hírt találhatsz, de ugyancsak bepillantást nyerhetsz a mindennapjainkba is. Minden fontosabb képzésünket, eseményünket megtalálod az “események” menüpontban. 

Létrehoztunk egy zárt, támogató szakmai közösséget, ahol rendszeresen teszünk közzé érdekes szakmai témákat, a tagok is sok élményt, kérdést, szakmai büszkeséget vagy akár elakadást posztolnak. Ne hagyd ki a lehetőséget az ingyesen fejlődésre. Csatlakozz hozzánk, kötelezettség nélkül!

Oktatás-képzés-technika

Hogyan válassz sminktetováló oktatót, képzést, techinkát?

Mielőtt kiválasztasz egy oktatót vagy iskolát, érdemes figyelembe venned néhány dolgot:

E

meg van-e a személyes szimpátia, hiszen fontos, hogy az oktatóddal tudjatok kapcsolódni, beszéljétek egymás nyelvét

E

van-e az oktatódnak elegendő tapasztalata képzések terén. Mert az, hogy valaki jó szakember, nem biztos, hogy megfelelően át is tudja adni neked a tudását.

E

jó tudnod, hogy az adott oktató mióta van a pályán, mióta tanít, hogy elkerülhesd azt a szituációt, hogy a képzésed után már nem lesz kihez fordulnod a kérdéseiddel, mert az oktatód már nem tanít, vagy a munka mellett nincs kapacitása rád figyelni.

Egyéni vagy csoportos?

Egyéni vagy csoportos oktatás?

Akadémiánkon lehetőséget biztosítunk egyéni és csoportos oktatásokon való részvtelre is. Sok iskolával ellentétben azonban, nálunk a csoportos képzések is kis létszámmal (max. 3-4 fő) indulnak, hiszen így tudunk rátok a lehető legjobban koncentrálni.

Mikor válassz egyéni oktatást?

E

ha szeretnéd, hogy az oktató csak rád figyeljen

E

ha nem tudsz a meghirdetett csoportos képzések időpontjaihoz alkalmazkodni

E

ha úgy érzed, sok egyedi kérdésed van

E

ha a saját tempódban szeretnél haladni

Mikor ajánljuk a kiscsoportos képzéseinket?

E

ha szeretnél mások munkájából is tanulni

E

ha fontos számodra, hogy minél többféle modellel találkozhass az oktatás során

E

ha az egyéni oktatásnál kedvezőbb áron szeretnél tanulni és tudsz alkalmazkodni a meghirdetett képzési időpontokhoz

Mi csak élő modelleken oktatunk!

A sminktetoválás egy gyakorlati szakma. Képtelenség egy új technikát kizárólag gumilapon megtanulni, ezért számunkra rendkívül fontos, hogy gyakorlati képzéseinken élő modellen is dolgozhassatok.

Kozmetikai végzettség

Tanulhat-e nálunk olyan valaki,
akinek nincs kozmetikus végzettsége?

Gondolj csak bele, ha valaki könyvelőként, felszolgálóként vagy marketingesként dolgozott előtte, fogalma sincs a bőrről, lehet, hogy arról sem, hogy mi fán terem a szolgáltatás nyújtása, a vendéggel való kommunikáció.

Véleményünk szerint a sminktetováláshoz elengedhetetlen a bőr beható ismerete. Ezen kívül a magyar törvénykezés kimondja, hogy sminktetoválást hivatalosan csak kozmetikus végezhet

Ráadásul, ha egy csoportban 3-ból 2 kozmetikus, de 1 résztvevő más végzettségű, úgy a haladási tempó is más, és már egy ember is képes hátráltatni a csoport dinamikáját.

A fentiek miatt nálunk kizárólag kozmetikus bizonyítvánnyal rendelkező vagy még tanulmányait folytató szakember jelentkezhet képzéseinkre.

Támogatás

Képzés utáni támogatás

Senkiből nem lesz profi sminktetováló
egyetlen képzés elvégzése után!

Ehhez a szakmához rengeteg türelem, alázat és gyakorlás szükséges. Ehhez viszont az kell, hogy a képzés elvégzése után legyen kihez fordulnod. Hogy az oktatód megválaszolja a kérdéseidet, segítsen, ha elakadsz, ha bonyolult problémával keres fel a vendég. Adott esetben akár megnézhesd, hogy az oktatód hogy dolgozik élesben, vagy extra órát vehess nála.

Akadémiánk egy különleges mentorprogrammal támogatja a kezdőket, de természetesen a haladó sminktetoválók számára is megadunk minden lehetséges támogatást.

Mentorprogramunkról  bővebben olvashatsz itt:

Ár-érték

Ár-érték arány

E

A legdrágább a legjobb?

Az ár lehet egy minőségi mutató, de ez nem garancia. A nagyon olcsó képzés azért gyanús, mert elképzelhető, hogy nagy létszámmal fut, nincs benne kidolgozott tananyag, nem megfelelőek a körülmények, lehet, hogy a résztvevők nem is gyakorolnak stb. Ezeknek ilyenkor mindig nagyon alaposan járj utána.

Az pedig, hogy egy oktatás a legdrágábbak közé tartozik, még nem jelenti automatikusan azt, hogy tanulóként ott fogsz a legtöbbet kapni. Az árképzés pusztán marketing, ne ez alapján dönts!

E

A képzéseink a hazai piacon a felső közép kategóriába tartoznak.

Olcsó képzést elvi okokból sem tudunk kínálni, hiszen az már a minőség rovására menne. A túlárazott képzésekben azért nem hiszünk, mert ahhoz, hogy valaki ügyes sminktetováló legyen és sikereket érjen el ebben a szakmában, nem kell feltétlenül végtelen anyagi lehetőségekkel rendelkeznie már az elején.

E

Gondolj bele

ha elsőre rosszul választasz, még ha olcsó is volt az a képzés, akkor is duplán fizeted meg az árát. Mert ha egy rossz tapasztalat után nem feladod, hanem tovább mész, elkerülhetetlen, hogy újra be kelljen ruháznod ugyanannak a technikának az alapképzésére máshol. Ez semmiképp sem éri meg.

E

Amit ígérünk,

hogy a képzéseink megérik az árukat, és a kezdeti befektetés sokszorosan térül meg, ha megfogadod a tanácsainkat.

Képzéseink

Képzéseink röviden

Sminktetováló képzéseink két szintűek:

Kezdők számára kínálunk teljes körű, moduláris rendszerű alapképzést mini csoportokban vagy egyénileg.

Haladó képzéseink azoknak szólnak, akik már rendelkeznek kellő gyakorlattal a sminktetoválás terén, és vagy meglévő tudásukat szeretnék új ismeretekkel és technikákkal bővíteni, vagy esetleges bizonytalanságaikat eloszlatni. Ezek a képzések egyéni, páros vagy kis csoportos (maximum 4 fő) formában történnek.

A fejlődés és tanulás azonban nemcsak képzések keretein belül történik, ezért rendszeres szakmai rendezvényekkel igyekszünk pezsgővé és informatívvá tenni a szakmai életet (pl: workshopok, nyílt napok, szakmai napok, konferenciák).

Hiszünk a jó csapatban, a közösség erejében, egymás támogatásában és abban, hogy együtt könnyebb a haladás. 

Ha szeretnél ennek részese lenni, ha szeretnéd, hogy munkád során mindig legyen kihez fordulni, hogy vidám, barátságos közegben tanulhass és fejlődhess, válaszd az Akadémiánkat és azzal együtt egy csapatot, ahol mindenki ugyanazt az értéket képviseli.

Közösségi média

Kövess minket és legyél naprakész!

Instagram oldalunkon beleshetsz a mindennapjainkba, a képzésienkre, láthatod a tanulónik és partnereink munkáját, a legfrissebb híreinket, ajánlatainkat, és nem utolsó sorban szakmai videókat is megtekinthetsz.

A facebook oldalunkon rengeteg szakmai témát, posztot, hírt találhatsz, de ugyancsak bepillantást nyerhetsz a mindennapjainkba is. Minden fontosabb képzésünket, eseményünket megtalálod az “események” menüpontban. 

Létrehoztunk egy zárt, támogató szakmai közösséget, ahol rendszeresen teszünk közzé érdekes szakmai témákat, a tagok is sok élményt, kérdést, szakmai büszkeséget vagy akár elakadást posztolnak. Ne hagyd ki a lehetőséget az ingyesen fejlődésre. Csatlakozz hozzánk, kötelezettség nélkül!

Galéria

Galéria

– Tanfolyamok –

Kapcsolat:

Swiss Color Sminktetoválás Kft.