FILOZÓFIÁNK

Akadémiánk elsődleges célja, hogy felelősségteljes és sikeres szakembereket képezzen, akik munkájuk során a biztonságra és a magas minőségre helyezik a hangsúlyt.

A sminktetoválás művészet, melynek technikája dinamikusan fejlődik mind az alkalmazott technikák, mind pedig a felhasznált anyagok és eszközök tekintetében. A haladásban nincs megállás, éppen ezért szeretnénk az Akadémiánk által olyan hátteret biztosítani a szakmában dolgozók számára, amely a lehető legtöbb támogatást nyújtja hosszú távon.

Képzési rendszerünket úgy építettük fel profi oktató csapatunk segítségével, hogy mindenki megtalálja a számára legtökéletesebb megoldást. Több éves gyakorlati tapasztalatunkat ötvözve a szükséges elméleti ismeretanyaggal, igyekszünk a lehető legátfogóbb képet adni minden területen, igazodva a legújabb trendekhez, kutatásokhoz és szabályozásokhoz. Felelősségünknek érezzük, hogy a bennünket választó szakemberek számára megháláljuk a bizalmat, és nem pusztán a képzés erejéig, hanem pályafutásuk során is megadjuk nekik a szükséges segítséget.

Oktatóink minden tapasztalatukat, odafigyelésüket és tehetségüket latba vetve törekednek arra, hogy hallgatóik maximális tudással gazdagodva foghassanak bele saját karrierjükbe.

Az oktatásaink során a tananyag és az alapos gyakorlat mellett arra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy a munka során használt termékek minősége is kiemelkedő legyen. Fontos ez a vendég egészsége és biztonsága szempontjából, de ugyancsak hozzájárul a szakember sikerélményéhez, a precízebb és magasabb színvonalú munkavégzéshez. Ezért Akadémiánkon a Swiss Color sminktetováló készülékeket, pigmenteket és eszközöket használjuk. A svájci márka biztosítja mindazt, amire véleményünk szerint szükség van ezen a szakterületen.
Mi ebben hiszünk!

AKADÉMIÁNK CSAPATA

Akadémiánk 2014 óta létezik ebben a formájában. Azóta sok változáson ment keresztül, éppen azért, hogy az általunk kínált tudás mindig naprakész, és minden igényt kielégítő lehessen. Az Akadémia alapítója Vámos Monika három évtizedes tapasztalattal rendelkezik a sminktetoválás terén, és immár több, mint 25 éve oktatja a különböző technikákat a hazai szakemberek számára. A folyamatosan növekvő érdeklődés szükségessé tette az Akadémia bővítését. Akkor a sors úgy hozta, hogy remek szakemberekből álló csapat alakult ki, amely további lehetőségeket és utakat nyitott. Oktatóink mindegyike tehetséges és igényes szakember, egyedi stílussal, egyvalami azonban közös bennük: az elhivatottság. Szakmájuk iránti szeretetük sarkallja őket arra, hogy mindig a legjobbat nyújtsák, és az oktatás során hallgatóikat is erre buzdítják.

Büszkék vagyunk csapatunkra, mert a különbözőségeink tesznek minket sokszínűvé, a hasonlóságaink pedig erőssé!

OKTATÓINK

Vámos Monika
vezető oktató
sminktetoválás
orvosi pigmentáció

27 évvel ezelőtt egy külföldi utazás alkalmával találkoztam először a sminktetoválással. 2014-ben megálmodtam egy koncepciót, ami mára a Sminktetováló Akadémia by Swiss Color nevet kapta. Régi vágyam volt, hogy olyan csapattal oktathassak és alkossak egységet, akikkel ugyanaz az elképzelésünk a szakmai fejlődésről. 

Bizinger Katalin
oktató
sminktetoválás, microblading
pigmentológia

2016-os évem legjobb szakmai döntését hoztam amikor csatolakoztam a Swiss Color Akadémiához mint megbízott oktató. Vámos Mónika pontosan 20 évvel ezelőtt avatott be a kozmetika és sminktetoválás szakmai rejtelmeibe. Hosszú éveket töltöttem külföldön, és az ágazatban szerzett külföldi tapasztalataim felkeltették bennem az igényt, hogy itthon egy igényes és jól szervezett csapat részeként hozzátegyek a szakma fejlődéséhez.

Lakat Edina
oktató
sminktetoválás alap és továbbképzések

20 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a sminktetoválással, frissen végzett fiatal kozmetikusként. Az évek alatti sikeres közös együttműködés gyümölcseként, 2016 januártól, a Swiss Color oktatói csapat tagja lehetek, ami nagy megtiszteltetés számomra, hiszen nagyszerű, nemzetközileg is elismert kolléganőkkel dolgozhatom együtt.

Bándi Bernadett
oktató
sminktetoválás, microblading,
pigmentológia

Nagy örömömre szolgál, hogy a Sminktetováló Akadémia szakmai csapatát erősíthetem a 2017-es évtől. A csatlakozáskor elém sorakoztatott feltételek és lehetőségek tökéletesen passzoltak a jelen szakmai terveimhez, miszerint nagyobb közönség előtt mutassam be azt a speciális szakterületet, amelyet immáron 6 éve szenvedélyesen gyakorlok. 

Tordai Tímea
oktató – PÉCS
sminktetoválás alap és továbbképzések

1999-ben végeztem kozmetikusként. 2003-ban egy hirtelen ötlettől vezérelve végeztem el a sminktetováló tanfolyamot és így 14 éve tetoválok rendíthetetlen lelkesedéssel. 2013-tól dolgozom Swiss Color termékekkel. Talán egyike vagyok azon szerencsés kozmetikusoknak, akik elmondhatják magukról, hogy a legjobbaktól tanulhattak. Büszkén mondhatom, hogy nagyon sok, ma is sikeres kozmetikust tudtam a pályán elindítani. Az, hogy azt a tudást amit megszereztem, tovább adhatom, ez számomra nagy boldogság.

Bartus Márta
szakmai és üzletfeljesztési tanácsadó

A siker kulcsa a Te kezedben van, kizárólag rajtad múlik, hogy mire használod” 20 éve dolgozom a szépségiparban. 2007 óta foglalkozom aktívan sminktetoválással. Az utóbbi években beleástam magam abba, hogyan lehet a sminktetoválás művészetét üzletileg is rentábilissá tenni. Így a sminktetoválás gyakorlati oktatása helyett azzal járulok hozzá az Akadémia munkásságához, hogy a saját tapasztalataimra alapozva átadhassam ezeket az üzleti fogásokat a kezdő szakembereknek. 

HOL ÉRDEMES TANULNOD?

HOGYAN VÁLASSZ ISKOLÁT, OKTATÓT, KÉPZÉST, TECHNIKÁT? 

Háttér

Mielőtt kiválasztasz egy oktatót vagy iskolát, érdemes figyelembe venned néhány dolgot. Az első nyilván a személyes szimpátia, hiszen fontos, hogy az oktatóddal tudjatok kapcsolódni, beszéljétek egymás nyelvét. De legalább ennyire fontos az is, hogy az oktatódnak van-e elegendő tapasztalata képzések terén. Mert az, hogy valaki jó szakember, nem biztos, hogy azt is jelenti, hogy el tudja magyarázni, át tudja adni neked a tudását. Azt is jó tudnod, hogy az adott oktató mióta van a pályán, mióta tanít, hogy elkerülhesd azt a szituációt, hogy a képzésed után már nem lesz kihez fordulnod a kérdéseiddel, mert az oktatód már nem tanít, vagy a munka mellett nincs kapacitása rád figyelni.

Az Akadémiánk oktatói csapata egytől egyig sikeres szakember, és több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek a sminktetoválás különböző területein. Emellett szintén több éve oktatnak, és közösen dolgoznak azon, hogy az oktatásaink minél hatékonyabbak és átfogóbbak legyenek.

MI A JOBB? CÉG VAGY MAGÁNTANÁR? 

Erre nincs fekete-fehér válasz. Egy cég mögött van infrastruktúra, adott esetben szakosodott oktatók, valószínűleg az oktatók is folyamatosan képzik magukat. De ez utóbbi természetesen igaz lehet magántanárra is.

 

EGYÉNI VAGY CSOPORTOS OKTATÁS?

 

Bizonyos helyeken a képzés egyéni, mert a magántanár az egyszemélyes szalonjában tartja, vagy azért, mert van lehetősége a tanulónak egyéni képzést is választani, ha számára fontos, hogy egyedül legyen. Ennek megvannak az előnyei, hiszen az oktató csak rád figyel.

A másik opció a páros, vagy mini csoportos oktatás (max 3-4 fő). Ez ideális lehet, hiszen ilyenkor a többiek munkája során felmerülő kérdések, problémák tisztázásából is tanulhat minden más résztvevő is, ráadásul értelemszerűen többféle modellel találkozik a csoport a létszám miatt.

Van ahol csak nagy csoportos képzésen tudsz részt venni. Ettől mindenkit óva intenénk, hiszen ez egy gyakorlati szakma. Nagyon fontos, hogy nem elég megnézned, hogy készül egy adott sminktetoválás, hanem csinálnod is kell, már a képzésen, és házi feladatként is. Ha sok a résztvevő az oktató figyelme elaprózódik, nincs ott melletted, nem „vezeti a kezedet” az elején, nem tudsz vagy talán nem is mersz annyit kérdezni.

Nálunk garantáltan mini csoportos képzéseken vehetsz részt (2-4 fő), ami azt jelenti, hogy tanulhatsz a többiek gyakorlati munkájából, de biztosítjuk számodra, hogy az oktatónk maximális figyelemmel kísérje végig a munkádat. Élő modelleken gyakorolhatsz, nem csak szemlélődő vagy a tanfolyamon, és ez ebben az iparágban elengedhetetlenül fontos.

AZ ÁLTALAD VÁLASZTOTT OKTATÓ/ISKOLA BÁRKIT MEGTANÍT SMINKTETOVÁLNI, VAGY CSAK KOZMETIKUSOK MEHETNEK A TANFOLYAMRA? 

Ahova mindenki jelentkezhet, az gyanús. Gondolj csak bele, ha valaki könyvelőként, felszolgálóként vagy marketingesként dolgozott előtte, fogalma sincs a bőrről, lehet, hogy arról sem, hogy mi fán terem a szolgáltatás nyújtása, a vendéggel való kommunikáció. Nincs baj azzal sem, ha valaki pályaelhagyó és új szakmát szeretne, de véleményünk szerint a sminktetováláshoz elengedhetetlen a bőr beható ismerete. Ezen kívül a magyar törvénykezés kimondja, hogy sminktetoválást hivatalosan csak kozmetikus végezhet. Ráadásul, ha egy csoportban 3-ból 2 kozmetikus, de 1 résztvevő más végzettségű, úgy a haladási tempó is más, és már egy ember is képes hátráltatni a csoport dinamikáját.

 Mi úgy gondoljuk, hogy a képzésünk akkor hatékony, ha közel azonos háttérrel rendelkeznek a résztvevők. És tiszteletben tartjuk a szakmát, illetve a szakmára vonatkozó szabályozásokat,
ezért kizárólag kozmetikusok jelentkezhetnek a képzéseinkre.

KÉPZÉS UTÁNI TÁMOGATÁS

A sminktetoválás nem olyan könnyű, mint ahogyan az a külső szemlélőnek tűnik. Sok tényező nehezíti ezt a szakmát, de ezek közül is az egyik legfontosabb az, hogy senkiből nem lesz kész sminktetováló csak egy képzés elvégzése után. Rengeteg türelem, alázat és gyakorlás szükséges még, hogy valaki valóban magabiztosan hozza azt a minőséget, amit szeretne. Ehhez viszont az kell, hogy a képzésed elvégézése után legyen kihez fordulnod. Hogy az oktatód megválaszolja a kérdéseidet, segítsen, ha elakad, ha bonyolult problémával keres fel a vendég. Adott esetben akár megnézhesd, hogy az oktatód hogy dolgozik élesben, vagy extra órát vehess nála.

 Akadémiánk egy különleges mentorprogrammal támogatja a kezdőket, de természetesen a haladó sminktetoválók számára is megadunk minden lehetséges támogatást. Mentorprogramunkról  bővebben olvashatsz itt: 

Ár-érték arány

A legdrágább a legjobb? Vagy épp az ellenkezője, és elhiszed, hogy egy egyébként drágább képzést csak most, csak neked 70-80% kedvezménnyel adnak?

Az ár lehet egy minőségi mutató, de ez nem garancia. A nagyon olcsó képzés azért gyanús, mert az elképzelhető, hogy nagy létszámmal fut, nincs benne kidolgozott tananyag, nem megfelelőek a körülmények, lehet, hogy a résztvevők nem is gyakorolnak stb. Ezeknek ilyenkor mindig nagyon alaposan járj utána.

Sokszor fordulnak hozzánk olyan szakemberek, akik rosszul választottak elsőre, nem kaptak eleget a tanfolyamon, és azóta is bizonytalanok. Gondolj bele, hogy elsőre rosszul választasz, még ha olcsó is volt az a képzés, akkor is duplán fizeted meg az árát. Mert ha egy rossz tapasztalat után nem feladod, hanem tovább mész, elkerülhetetlen, hogy újra be kell ruháznod ugyanannak a technikának az alapképzésére máshol. Ez semmiképp sem éri meg.

 A képzéseink a hazai piacon a felső közép kategóriába tartoznak. Olcsó képzést elvi okokból sem tudunk kínálni, hiszen az már a minőség rovására menne. De amit ígérünk, hogy a képzéseink megérik az árukat, és a kezdeti befektetés sokszorosan térül meg, ha megfogadod a tanácsainkat.  

TERMÉKEK MINŐSÉGE

Oktatóink egytől-egyik rengeteg terméket kipróbáltak már, és használták őket hosszabb-rövidebb ideig. Ezért elég nagy rálátásuk van a piacon elérhető termékekre, mind itthon, mind külföldön.

Vámos Monika, az Akadémiánk alapítója épp a feladás szélén állt, mivel nem talált olyan pigmentet, ami színtartóan gyógyul, megbízhatóan viselkedik. Utolsó mentsvár volt akkor a Swiss Color termékcsaládja, akikkel jó időben, jó helyen találkozott. 2010 óta teljesen átállt a Swiss Color termékekre, és a feladás helyett egy új fejezetet kezdett a szakmai életében.

Az Akadémia oktatói is hasonló utat jártak be, és tették le végül a voksukat a Swiss Color termékek mellett. Ezért egytől-egyig meggyőződéssel és jó szívvel álltak a termék mellé, és használják ezt a munkájuk és a képzéseik során.

MIKOR DRÁGA EGY TERMÉKCSALÁD, FESTÉK, GÉP? 

Ez a szakma alapvetően nem olcsó, de a jó minőség mindig megtérül. Akkor drága egy termék, ha felesleges volt a befektetés, mert rájössz, hogy megvetted, de használhatatlan, vagy legalábbis nem hozza azt a minőséget, amit a vendégeid és te magad is elvársz.

A kezelés anyagköltsége arányosan nem lesz sokkal magasabb, ha magasabb árú termékkel dolgozol. Emellett ennek a szolgáltatásnak az ára viszonylag magas, így a magasabb anyagköltség is simán belefér az árkalkulációba, és még úgy is busás profitod maradhat. Hogy mi a drága és mi az olcsó azt leginkább az befolyásolja, hogy mit érdemel meg szerinted a vendéged, hogy mi mellé teszed jó szívvel a nevedet, hogy mennyire fontos számodra a megbízhatóság és a biztonság.

 

MIKOR NE IS FOGJ BELE EBBE A SZAKMÁBA?

A sminktetoválás egy remek szakma, szép hivatás, ami nagyon jól jövedelmező is lehet. De ha csak a pénzt látod benne, akkor inkább bele se kezdj. Miért ne? Mert ahhoz, hogy tényleg megtanulj sminktetoválni nagy tőke kell az elején, aztán pedig sok türelem, gyakorlás, ingyen munka, és kitartás. Persze, ha már van gyakorlatod, van hírneved, megszerzed a vendégeket, akkor már tényleg jól jövedelmező és elképesztően kreatív szakma ez. De az odáig vezető út nem sárga téglával van kikövezve. Senkit nem szeretnénk elrettenteni, de a hiú ábrándoknak itt nincs helye, ez egy kőkemény döntés, hiszen a jövődről van szó.

KÉPZÉSEINK

Sminktetováló képzéseink alapvetően két szintűek. Kezdők számára kínálunk teljes körű, moduláris rendszerű alapképzést. Mivel elsődleges szempont nálunk a maximális figyelem, ezért ezek a kezdő gyakorlati képzések kis csoportban, azaz maximum 3-4 fő részvételével zajlanak, hogy oktatónk minden pillanatban rendelkezésre állhasson, és kísérhesse a gyakorlati munkát, tükrében az egyéni igényeknek és haladási tempónak. Természetesen, ha valaki igényli, akkor egyéni képzésben való részvételre is lehetőséget biztosítunk.

Haladó képzéseink azoknak szólnak, akik már rendelkeznek kellő gyakorlattal a sminktetoválás terén, és vagy meglévő tudásukat szeretnék új ismeretekkel és technikákkal bővíteni, vagy esetleges bizonytalanságaikat eloszlatni. Ezek a képzések egyéni, páros vagy kis csoportos (maximum 4 fő) formában történnek.

A fejlődés és tanulás azonban nemcsak képzések keretein belül történik, fontos ugyanis számunkra, hogy lehetőséget és teret biztosítsunk a bennünket választó szakembereknek a folyamatos tapasztalatcserére, és az esetleg felmerülő kérdések tisztázásra egyaránt. Éppen ezért rendszeres szakmai rendezvényekkel igyekszünk pezsgővé és informatívvá tenni a szakmai életet (pl: workshopok, nyílt napok, szakmai napok, konferenciák).

Hiszünk a jó csapatban, a közösség erejében, egymás támogatásában és abban, hogy együtt könnyebb a haladás. Ha szeretnél ennek részese lenni, ha szeretnéd, hogy munkád során mindig legyen kihez fordulni, hogy vidám, barátságos közegben tanulhass és fejlődhess, válaszd az Akadémiánkat és azzal együtt egy csapatot, ahol mindenki ugyanazt az értéket képviseli.

– Workshopok –

Kapcsolat:

Monalisa Szépségipari Kft.